Jouw Welzijn
onze zorg!

Zoekveld

U bent hier

Projectoproep Buurtgerichte Zorg!

De voorlopige zorgraad van ELZ Dender en de werkgroep Buurtgerichte Zorg lanceren een projectoproep Buurtgerichte Zorg.

Ben jij of is jouw organisatie betrokken bij een project dat kadert binnen het thema zorgzame buurt?  Heb je een idee dat je wil uitwerken of is er reeds een project dat vruchten afwerpt?  Situeert jouw project of idee zich binnen het werkingsgebied van

Lees meer

#samenveerkrachtig

Je hoeft niet perfect te zijn om geweldig te zijn!

Lees meer

Vrijwilligers buurtrestaurant 'De Passant' gezocht!

Word keukenbuddy en versterk het buurtrestaurant 'De Passant'!

Jouw profiel:

- Ben jij een sociale Lebbekenaar die het verschil wil maken?                                                                                                          

-Wil je contact met anderen in een leuke setting?

-Ben je op zoek naar een tweetal uur vrijwilligerswerk per week?

 

Lees meer

Coaches gezocht voor het project 'Samen inburgeren'

'Samen inburgeren' is een ontmoeting tussen een inwoner van Lebbeke die nog niet goed Nederlands spreekt en een inwoner van Lebbeke die al een tijdje op de gemeente woont en vlot Nederlands spreekt.

In een periode van 6 maanden ontmoet je elkaar om de twee weken.  Je kiest zelf wanneer.

Tijdens de activiteiten die je zelf kiest, praat je Nederlands.  Zo gaat de inwoner van Lebbeke die niet zo goed Nederlands praat, de taal beter spreken en begrijpen.

Lees meer

Samen inburgeren: coaches gezocht!

Voor ons project ‘Samen inburgeren’ zijn we op zoek naar mensen die gedurende 6 maanden om de 14 dagen 1 à 2 uur kunnen vrijmaken om met een ‘nieuwe’ inwoner van Lebbeke, die nog niet goed Nederlands praat, een activiteit te doen. Je kiest zelf wanneer. Tijdens de activiteiten die je zelf kiest zoals een wandeling maken, een bezoek brengen aan de markt,… praat je Nederlands. Op deze manier gaat de ‘nieuwe’ inwoner zich sneller thuis voelen en meer te weten komen over allerlei activiteiten, diensten en verenigingen in Lebbeke. Zij gaan de Nederlandse taal ook beter spreken en begrijpen.

Lees meer

Ken JIJ al de Vrijetijdspas?

Ben je op zoek naar een zinvolle vrijetijdsbesteding voor de kinderen tijdens de vakantieperiode? Omnisportkamp, speelpleinwerking,… Is het financieel wat moeilijker? Geen probleem!

De Vrijetijdspas biedt een oplossing! Je kind kan aan een gunstig tarief deelnemen aan het Omnisportkamp (sportdienst) en/of aan activiteiten van de jeugddienst (speelpleinwerking en Grabbelpas). Ook bepaalde Lebbeekse sportverenigingen maken gebruik van deze pas (vermindering lidgeld). Vraag ernaar op de sportdienst!

Lees meer

Opening nieuw gebouw

De eigenlijke verhuis naar de nieuwbouw is gebeurd van 15/12 tot 18/12/2011. In deze korte tijdspanne zijn wij erin geslaagd om op maandag 19/12 alle diensten volledig operationeel te kunnen aanbieden aan onze gebruikers. Op 13 januari jongstleden was het de officiële opening van de gebouwen. Wij mochten de heer gouverneur Denys verwelkomen om de gebouwen officieel te openen.

Lees meer

Share/Save